August 19, 2009

Hari Busuk Yg Mmg Busuk


hari nie mmg hari yg paling busuk dlm idop aku... aku smgt jek datang keje awal pagi td... konon nye nk ot lbih laa sbb dalam jadual aku masok tghari tp aku masok keje pagi... pergghhh... smgt x smgt aku nie,kan?? damn!! tyme pagi,keadaan kt resipi rahsia tuh tenang jek... bile masok kol 1,keadaan jd huru hara sbb "pelahap2" putrajaya mmg da xde tempat mkn len da kt alamanda... aku ngan kori slalu tertny2 bile "pelahap2" nie muncul kt resipi rahsia nie..

kori : jam,makhluk2 nie da xde tempat len nk makan ke selain kt reseipi rahsia nie??
ijam ensem : ntahlaa.. bukan sedap pon makan kt sini....

td ade segerombolan "pelahap2" nie dtg makan kt sini... dalam 20 org gak laa... ramai beb... "hantu2" len sdg sibok wat keje masing2... aku sorg jek tgh melangut tataw nk watpe... so,aku laa yg kne serve "pelahap2" nie sume... damn!! even aku nie seorg amateur,tp aku pnah serve plg ramai pon 12 makhluk asing tp yg 12 makhluk asing nie x secerewet yg 20 nie... korg bygkan laa.. die nk mkanan yg xde dlm list makanan kt resipi rahsia nie.... camne?? kalo aku yg tukang masak nye,xpelaa gak nk mntak mcm2,kan?? damn!! berbulu jek aku mase amek order ngan makhluk2 asing yg x pham2 bhasa nie.... so,aku xplen laa satu2 bout makanan2 y de dlm menu tuh... then,da amek order sume aku g punch kt kaunter... lpas da punch order,pe lagi?? p laa setting sudu garpu kt meja makhluk2 asing yg aku "sayang" nie... huh!!

selang beberapa minit kemudian,makanan pon smpai... aku yg kene anta sbb "hantu2" len nie sume malas2 belaka... derg nye prinsip,"sape amek order,die kne serve"... mcam bodo,kan?? padahal,slalu jek suh aku p anta makanan kt table2 yg derg slalu amek order tuh... tp bile tyme aku nape derg xleh tlg plak?? fuck gile!! ramai kot yg aku x pueh hati ngan "hantu2" nie sume...

de satu mase nie,aku nk pergi smyg... aku gtaw laa kt manager... then aku pergi laa smyg... pagi arituh,de briefing sket pasal H1N1... pas briefing tuh,manager suh sorg2 ckp pape kalo de pape yg x pueh ati ke pe... then,de sekoq "hantu" nie ckp die x pueh hati ngan aku...

hantu : bang,saya nk ckp sesuatu nie... kt bdak2 floor len,jgn laa kjap2 ilang,kjap2 ade... kdg2 tggal saye sorg2 jek kt floor... mati laa saya kalo pnat...
ijam ensem : g smyglaa..
hantu : g smyg mnde?? asar ade tbe2 maghrib xde..
ijam ensem : ..........................................................................................
ek eleh ko nie... gelabah gile..(dalam hati)

korg leh imagine x?? aku yg pergi smyg nie die leh pertikai kan smpai camtuh... pdahal,agi dua ekoq "hantu" tuh yg slalu suh aku wat keje derg n kdg2 wat keje die,aku x bising pon sbb aku taw keje kt resipi rahsia tuh sume keje derg adalah keje aku n sume keje aku adalah keje derg... damn!!

smbung kepada tajuk asal.... pas "pelahap2" nie sume da dapt makanan derg,de sorg "pelahap" yg berbadan besaq nie komplen makanan die die xde udang galah 2 ekoq sdagkan "pelahap2" yg laen ade... dalam hati aku nk jek sepak mamat nie... td bile aku amek order ngan die,die ckp die x nk udang tp bile da smpai,dok x pueh ati plak... pastuh,x pasal2 die suh aku pggl manager... bebel2 dalam 10 min,aku plak kne bebel ngan manager..

manager : jam,ko nie da keje bape lame?? da dkt seblan da tp xkan x reti2 lagi nk punch order??
ijam ensem : laa,bang... die ckp td die tanak udang so sy punch laa noodle yg xde udang...
manager : masalah sy ke die tanak udang??
ijam ensem : (hati aku da panas tp still cool) ak elah,da tuh p laa tny die sndri.... apsal tny sy??
manager : da laa,aku x ske kot mnde2 camnie jadi... aku bg ko tempoh smpai khamis nie jek.. pastuh,ko x yh dtg keje lagi...
ijam ensem : bang,xkan sy wat salah skalik da kne camnie?? dak2 len yg byk kali salah punch xde pon nk kne smpai camni?? sorilaa...
manager : masalah sy ke kalo ko wat silap??
ijam ensem : (wtf..???)

ok,aku malas nk 2nggu khamis... so,nnt aku anta surat benti keje...

-end-










2 comments:

Nurul Aina Adnan said...

saba ijam...kmu asyik kne naya jek..org taw sume dugaan kmu nih de ganjaran masa dpn nnt..kmu sbr jek..org naya kmu cne pn jgn kotorkn atie kmu sumpah sranah derg...kalo x,kmu pn same jek cm derg..kmu saba jek...masa kmu akn smpai....

H.A.K.E.E.M said...

heh....keje 7e lg best,huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails