June 23, 2009

hokaloh...


assalamualaikum..

dah,aku fedap ngan idop nie... sume yg aku wat de jek yg salah... itu x boleh,ini x boleh... then,pe yg boleh?? aku x pham knape idp kt dunia nie sangat banyak kezaliman yg berlaku kt diri aku nie... aku fedap!! aku fedap!! dan aku fedap!! kepada jepp,thanx sgt2 sebab nk tolong aku... tp,aku tanak susahkan ko... aku tetap ngan keputusan aku,aku nk quit MFI... muktamad!! xde sape nk denga masalah aku nie... bile ade yg mendenga,de jek mnde len yg jadi... gado laa,pe laa... xde sape nk pham aku... lantaklaa... idop aku nie da x bermakne lagi... kalo aku bunuh diri,dosa besar laa plak,kan?? aku taw sbb aku skolah agama dulu maa... tp,alangkah bagusnye kalo dapat bunuh diri... setel sume masalah... x yh nk pk2 masalah agi... ntahlaa... aku da x dapat nk tanggung sume nie... yg aku mampu,juz gelak2 ngan rakan2 tp aku x dapat lari dari masalah nie.... aku perlukan teman tp xde sape yg nk jd teman aku n layan aku,kongsi masalah aku nie...


MUKTAMAD!!!

8 comments:

Nurul Aina Adnan said...

menolak teman...

brotherhood..[";] said...

12:87...sesngguhnya org yg brputus asa dr rhmat allah hanyalah org yg kafir..

pkir masak2 ejam..ni ttg masa depan..jgn quit trus..bleh tangguh..smbil tu try la keje..

matang dlam buat kputusan..
pkir pjang2..k..

misschenta said...

xtry mntx loan lain ke?mcm pnjmn negeri ke ape...y not try mintx ptptn...ok jugak...

after abes blja..byr laa balik...dari ko tgguh study...

kalo nak tlg dr segi kewangan, sket2 IAllah boleh bntu...

kalo nak mntx tlg applykan pape, sgtlah boleh aku usahakan..

jgn sedey2...doa byk2...tenangkan hati...IAllah..

mohd fauzan said...

ko bkn ijam yg ak knl2 aym dlu
bpk lmbik
b strong beb
d mor u pain d mor u gain

misschenta said...

try bukak niey...
http://www.malaysia-scholarship.com/maybank.html
cube try apply,ko layak...dapat xdapat itu semua ketentuan Allah,kite kena usaha selagi boleh...

tarikh tutup dia 30 june..so ko kne bertindak cepat...

chaiyok2!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

aku ade check, ko boleh buat educational loan...tapi kena ade penjamin sume...xde syarat2 lain...n nak percent nak byr balik tu ko check sendirik..kat http://www.cimbbank.com.my/index.php?ch=subch_personal_loans&pg=pg_lns_perln&ac=32&tpt=cimb_bank

ko download form pun dekat page situ jugak...

all d best!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

laen2 bank yg provide educational loan adalah RHB Bank..
http://www.rhbbank.com.my/personal/loans/study_loan.shtm

dun give up!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


What is Agro Bank once we called Bank Pertanian Malaysia. In here Agro Bank have just open a new flexibility loaning for Personal Loan. In this Personal loan customer can be loan up to RM 100,000.00. But there is a term to loan . The loan depend on the customer working salary slip payment. But no worries.Here detail documentation that customer need to bring.

Agro Bank dahulu dikenali sebagai Bank Pertanian Malaysia. Kini Agro Bank telah pun memperkenalkan satu Produk yang baru iaitu Pinjaman Peribadi. Pinjaman Peribadi Agro Bank boleh meminjam sehingg RM 100,000.00. Ini bergantung syarat-syarat yang telah ditetapkan. Had pinjaman terletak pada slip gaji (gaji bersih) pemohon.Dokumen diperlukan adalah:

1. I/C Photostat
2. Salary Payment Slip 3 month
3. Bank Slip or Bank statement
4. E/A Form Borang
5. Job Offer later
6. Electricity and Water Bills

other details ada kat cini
http://www.agrobank.com.my/article.cfm?id=812

AKU DENGAR CITER BAIK BUAT PINJAMAN DKT CNI, SEBAB CEPAT DILULUSKAN...sebab ko kan dah nak start sem baru

semoga barjaya...
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

aku dah check...
melalui pemahaman aku...
PTPTN boleh mohon samada belajar di IPTA atau IPTS

syarat2 lain ada dekat sini

http://www.iiu.edu.my/anr/news_files/NOTICE%20ptptn.pdf

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

orang lain sume dah usaha tolong ko...
sekarang terserah pada ko...
lain2 aku bg nnt k...

doakan semoga rayuan ko berjaya
IAllah

scholarship byk yg dah tutup..IAllah nnt bukak ko cube mohon

iLiAiSyAh said...

ijam.. iLi sedeia membantu....
ijam... ko jangan pk short term...
mungkin mara tersalah sebb sekat loan tue.. system down ker.. mane tau kan...

degree is everything la

SyIdI_89 said...

aiya...
awat jd cm ni plak ijam...
lek r..yg penting jgn quit..
2je..
kalo da quit..bkn sng nk dpt msk blk..pk la msk2..ko tau mane yg bek kn...

alenn said...

weh jgn giveup lagi laa rezeki ade dimane2 aje :)

try usaha dulu la. byk jln2nyenk blaja skrg ni bulan cm dulu.

oke takmo beleter lak. chaiyok2!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails