June 28, 2009

assalamualaikum...


ahola...

thanx to sume kawan2 aku yg da bg pendapat n so on.. aku da apply sume link yg cik dayat bg kt aku tp keputusan nye,agak mengecewakan... "maaf,permohonan anda ditolak"... tuh jek yg aku dapat... aku da tataw nk watpe da nie... maybe,ramai yg tataw condition family aku... meh aku nk gtaw... korg mesti ckp yg parents aku kne totally bertanggungjawab atas pe yg jd kt aku,kan?? nope... bg aku,aku tanak susahkan derg... beban yg aku tanggung nie,bialaa aku tanggung sorg2... aku bleh survive sendri rasenye...aku bkn nye pe... tanak bebankan family aku... derg pon bkn senang... nk tanggung aku lagi... mmg gile laa... nak2,aku bkn dok asrama... aku rase,bile aku dok umah sewa tuh,derg da pk yg aku nie mcm da keje... kan?? dat's y laa aku x leh idop bile elaun aku kne sekat... ye2,mmg aku x patot quit dari MFI tuh... tp,sape nk sara idop aku bile aku blaja?? duit sewa,bil2,makan aku...??? camne aku nk idop?? aku da penah gtaw korg yg elaun yg aku dapat tuh mmg cukop2 jek utk sara idop aku... mak aku penah ckp,"ijam,bile da dpat elaun tuh ko xyh laa dok mntak2 duit kt ayah lagi... ayah ko tuh pon bkn nye de duit sgt... mcm2 hal die kne setel ngan duit tuh.." dari situ laa aku tanak nyusahkan parents aku... dulu,bile aku mntak duit sket ngan ayah aku,mesti die kate,"dalam umah nie,yg keje sorg jek tp yg nk gne duit rame..."... sgt laa sentap aku nie... so,aku pon da tanak nyusahkan parents aku... aku cte nie,bkn sbb nk tagih simpati daripada sape2 yg bace tp juz nk korg taw camne family aku nye condition...
aku harap korg pham ye... aku terharu bile tyme aku susah camnie,rame yg sapot aku... aku slalu pk yg kawan nie selalu ade tyme kite sng jek tp hilang bile kite susah... tp,anggapan aku salah... thanx to all... harap korg pham laa ye... sekian...

8 comments:

padin said...

dah tu,jadi ko btul2 nk quit la ek??
kalo tu yg ko pikir yg terbaek truskan r..tp kalo bleh cuba lg mohon loan mane2..

mohd fauzan said...

aah jam
ak pn rse cm ko gk trhdp prent ak
tp ko pnh dgr cte budk dgn pkok epal x?
prent kte owez nk tlg pe pn jd
y don ko buang je niat ko nk quit 2
mnx tlg dorg jp
in d same tym
ko usha r pe2 scolar

n plg pntg
usaha is notg wthot doa
nges byk2 kt Allah
ngdu n mnx tol2
HE d most kaye beb
stkt nk suport ko ne study
ayam r beb

her said...

ehhhhhhhhhhh...

try lagi rayu kat mara..

aiman sokong apa fauzan ckp..

sorry kwn

saya tak berguna

tak buat apa2 pun

.:DeXmA:. said...

keep trying wey..

-shak- said...

ko nak quit boleh.
tpai kau kene ada plan la.
nak sambung belajar mana.

nak start balik pun takpe.
biar susah dulu senang kemudian.

jangan kau quit pastu melepak tak belajar pulak.
jangan jadi kutu berahak tak berpelajaran.

biar kutu asal ada mutu.


emosi letak tepi dulu.
rasional penting.
sekarang kau kena mula plan ko punye next step.

BeAr said...

weh ijam..bsar la wei problem ko..rgi la kalu ko brenti..da staun da abes..lagi 3 taun jer..aku rsa kan,ko bley la wat rayuan kat mara tuh..cbe la dlu..kcian kat ko..aku hrap aku bley tlong..btol ijam,tpi paakan daya,aku pown x berduet jgak..sori ijam x bley nak tlong sgt kat ko..

misschenta said...

ejam,

take it as challenge 4 u ok?
makin besar dugaan,
makin matang dan berjaya la seseorg tuh...
kdg2 mungkin ade yg keliru dgn cter2 ko niey sbb x face to face..,
but then ko kne taw,
diorg care pasal ko..
sume kwn2 syg ko...
jgn tggung sorg2...
sumtyme xsalah kite lean on other's shoulder...

all da best for u!

iLiAiSyAh said...

ijam... sabar ea.. aku nak jer call ko nanye situasi ko tapi aku takot..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails