March 26, 2010

Minah.Senget.Brader.Cool

Baru lepas memberakkan diri… lame dok meneran smpai aku rase bosan… perot aku yg bunting dgn makanan yg tidak boleh dihadam,abeh aku kluakan semua… fuuuhh,legaa…!! Nikmat die,mmg x dapat dibayangkan dgn kata – kata… hanya boleh dikatakan,”sedap hingga menjilat jari”… pergghhh…

Kemenangan team Champion Of My Heart, Chelsea menitik kelab Portsmouth 5 - 0 menenangkan jiwa raga aku setelah dua perlawanan yg cukup menyeksa jiwa raga aku… x layak Champions League apabila kalah dgn Inter Milan,3 – 1 dan seri dgn kelab “cap ayam” Blackburn 1 – 1… ciss!!

Hidup aku semakin hari semakin ceria dgn kenalan baru aku… masing – masing berada di bawah umor lagi dan di bawah penagruh alkohol… yg aku knal melalui laman blog dan juga laman social facebook… iaitu seorang minah yg perasan bagus dan juga seorang brader yg berlagak cool… sori laa aku kutuk korg… ahahaaha…



brader perasan cool aka FENDI





minah bajet aka JOYAH SEMPIT




Hidup aku di sekolah tempat aku mengajar…

Sekarang, sgt aktif melatih budak2 rumah sukan aku utk menghadapi kejohanan sukan tahunan sekolah… ya,aku adalah Ketua Rumah Merah ye tuan2 dan puan2… cacat btol..!! sbb ape?? Sbb mase skolah dulu aku rumah Andeka iaitu rumah yg warna nya sgt ceria,UNGU… ungu?? oh,shit!!

Tp,rumah ungu nie mmg byk mengajar aku erti kesabaran… kerana,perangai anak – anak buah aku mmg sgt dasat… setiap hari markah rumah sukan akan dipotong kerana masalah disiplin… aku tertekan kerana smgt ingin menang rumah sukan terbaik habis tercalar dek kerana budak2 yg bermasalah ini… hari – hari ulang alik bilik warden utk menjawab mengapa ini semua terjadi… Ketua Rumah laa katekan…. Ciss!!

Hidup aku agak heaven sekarang nie kerana jadual latihan sukan yg padat… mane tak nye,bile da latihan sukan jek memanjang,kompem2 budak2 nie xde klas… btol x?? even mereka nie agak malas dlm belajar tp aku sgt mengagumi budak2 nie bile bersukan… masing – masing bersemangat utk menonjolkan diri even mereka sedar yg mereka ini gemok dan tidak larat utk bergerak selangkah … bak kate cikgu, “bgus btol laa budak2 nie… maybe sbb ade cikgu hensem yg latih derg tak..”…. adakah “cikgu hensem” yg hangat diperkatakan itu adalah diri aku?? Korg pk laa sendiri…


gigih melatih lompat jauh


4 comments:

Iejam Hosen said...

apeadehal?
bengong seyh!! wat aq bace smpi ter-kentut2..
btw, fun to mke frens with ko muhammad ijam sengal! hahahah

Kay Nisa said...

waaa.. muke aku cute gilaaaaa~

mCsh0rtY~ said...

oo..lu cikgu ke bro?
sengal lalu ni dok cerita pasal berak!

cikkiah said...

haha...cikgu harapan bangsa ..camni lah..terbaek lah cikgu! nak saiiinnn!!hohoh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails