April 4, 2010

4.april.paling taik

arituh ade meeting dgn budak2 ex sek rendah aku pasal reunion batch aku yg wat julung2 kalinye pada tahun nie... da lame da rancang tp x de tindakan pape... hanya cakap2 kosong... tp,arituh mmg mnde nie bakan berlaku... dengan kerahan tenaga seramai lebih dari 10 org,kiterg pon meeting..


aku? selaku president batch budak2 nakal nie jadi ketua... tempat cadangan adalah port dickson.. terbaik kot pantai die... even aku x mandi pantai sgt,tp aku suke keadaan pantai die... membiru dan sgt aman...


selepas meeting,sume berkumpul...


ini yg terjadi...
















-the end-








haa,arinie mmg wat aku panas hati yg x terkira... mcm sial,mcm aram,mcm2 ada... ciss!!

sape2 yg tataw,arinie merupakan besday aku yg ke-21... bercadang nk hepi2 arinie yg aku panggil hari "bersejarah" dalam hidup aku... kerana ape? kerana 4 april hanya dtg sekali jek dlm setahun... btol kan?

sedang asyik melayan membelai manje kamera kesayangan aku,tiba-tiba adik aku call...




"abang,cepat balik... ini hal mama ngan ayah..."




sentap sekejap...




aku da pham da bile adik aku bg kod morse camtuh... korg pon leh bajet ape yg slalu jadi bile korg diberitahu mcm tuh.. tmbah2,dlm keadaan yg sukar dijangka... kusut pale hotak aku nie..
tension gile babi..! x habis2 dgn dugaan yg sebegini rupa... tp,nk wat camne?? aku kne bersabar..

skang,aku ade kt bangi... niat aku nk blk rumah arini terbantut... bile masalah2 mcm nie berlaku,aku mmg x ske dok kt umah... aku akan menjauhkan diri dgn mencari port2 yg tenang... naseb baek ade rakan2 aku kt bangi nie... derg jek penawar duka aku...



aku tertekan...



besday aku tahun nie,mmg sgt terok... da xde mud aku igt tarikh 4 april nie... mcm2 mnde yg syaitan durjana bisik2 kt telinga aku nie... saket hati aku...



kenapa? kenapa? kenapa?

5 comments:

Miss Fadhilah said...

bnykn bersabar..

cikkiah said...

sabar..dugaan hidup..kita kan manusia..tak boleh lari dr problm..keyh..hope u get better soon.. :)

Muhammad Ijam said...

eyt

natsumiDyla said...

xpe...sabar saja....
setiap dugaan tu ada hikmahnya...
ALLAH takkan uji hambaNya kalau hamba tu tak mampu terima ujian tu...:)

Iejam Hosen said...

bykkan sbr k bro...
aq taw ko kuat..
xpe, len kali jom kte lepak sme..
leh ko jmpe ngn adik ksygn ko si kay tu hah...hahahha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails