April 27, 2010

dont mess with ijam

Salam to all…


Lama gila kan aku x update blog aku nie?? Aku bukan nya apa,tarak mnde yg aku nk tulih… so,bek aku diam2 jek… tp,diam aku nie mmg xleh tahan… ade satu mnde yg aku nk kongsi ngan korg… ini btol2 terjadi kt idup aku… ciss!


Tarikh : 25 april 2010
Masa : 3 petang
Tempat : kerusi malas umah

Aku dapat msg yg agak bikin “panas”..

Mat kacau : mat,lu pahal nk rampas siti dari wa? Wa dengan dia da nk bertunang da bulan depan… Lu jgn carik pasal ngan wa… lu x knal lagi wa sapa..”

Ijam : weh,bro… kau nie xde adab ka?? Tbe2 nk sound2 aku camnie…

Mat kacau : da lu rampas bakal tunang aku,sape suruh??

Ijam : eh,suke ati jek ckp aku gtu… aku da ade bini da kot… agak2 laa aku nk rampas bakal tunang lu…

Mat kacau : lu jgn main2… patot laa siti tuh lain mcm jek ngan wa… rupanya,die ade bf lain… n lu laa org nye… nie sume siti yg ngaku sndri depan wa…

Ijam : aelaa… agak2 laa…



*msg di atas,aku copy sebijik dari phone aku…

Wth?? Agak2 korg,korg watpe bile dapat msg nie dari tah sape2 yg korg x knal… cik siti di atas,bukan nama sebenar… minah nie aku knal dlm fb jek pon… msg pon aku x pnah… tbe2 balak die yg “bgs” tuh nk sound2 aku… kan?? Agak2 laa… igt ko jek leh ckp “lu x knal lagi wa sapa”…? Aku pon boleh kot… agak2 laa.. gile babi aku rase… tros,aku pon delete fb minah nie… da laa aku tataw pape then kne sound bodo camtuh jek…
Aku agak,minah nie da x leh nk go on ngan balak die… then libatkan org lain jadi org tgh… n org tgh itu adalah aku… what the hell,kan?? Aku x pnah kaco idop org lain pon kot… tbe2 aku yg jadi mangsa… ishk2… kalo aku terserempak ngan minah nie,aku sula jek tros die… mmg dasar perempuan karbaret btol! Demn!
Xpe,ijam… sabar….







Nie ade satu mnde yg aku konpius…

“Dengan ini, dimaklumkan bahawa ke-empat2 pemain seperti nama di atas –

1) Mohd Zakuwan
2) Zulfahmi Rashid
3) Muhammad Muzammil Basiran
4) Firkhan Akhmadeen

telah di pilih oleh pihak Pengelola Pertandingan Putrajaya Rugby Talent Search 2010 untuk menjadi sebahagian dari pemain yang akan dipilih untuk mewakili Putrajaya dalam kejohanan-kejohanan akan datang.

Syabas dan tahniah dari pihak pengurusan JenobaRC. Teruskan mengharumkan nama kelab dan semoga anda berjaya meneruskan perjalanan anda di dalam karier rugby sehingga ke kemuncak. Tahniah sekali lagi..”

aku konpius,nk pegi or x? sbb last season aku da terlepas… uhuhu… jauh kot dari umah aku…




6 comments:

mak enon said...

eyy bro nie gua bini die..lu pehal tuduh tuduh laki gua?lu dah cukup hensem ke?

jakob88 said...

kalo aku aku terajang je die..haha

Cira Marcello said...

hehehe..ader gak pmpn camtu ea..sabo ijam..sabo..=)

.:FARA anak ABAH:. said...

haha..mamat 2 kepale msuk air da 2..=p ko merate bole plak,rugby sekangkang kera ko bole lepas en..ceh..g weh!ak vote ko g^^

H.A.K.E.E.M said...

ko bkn org tgh....ko kambing hitam bro!! hahahaa

N@zihah said...

Salam.hahaha,lucu la cerita kamu ni.ais krim yang tengah saya hadap sambil baca entri kamu ni sampai cair dek terkaku tengok entri kamu yang kelakar bagi saya.hehe,maaf yea..jangan la rasa panas,tak gembira ke??rupa-rupanya kamu ni ada market tersendiri even sudah beristeri sampaikan pompuan yang ada bf pun nak dekat kamu.haila..dunia-dunia..macam macam sekarang ni kan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails