February 23, 2010

kau igt kau bgs?? part 2...

haa....
setelah muhasabah diri,aku jumpe lagi sabab musabab mengapa mnde2 nie sume jadi...


dulu mase kt skolah,aku slalu jek kne rotan ngan PK HEM... paling otai?? ngan PENGE"TUA"... x caye,g laa tny kwn2 baek aku sume... kekasih aku pon taw... bapak jahat nye diri ku ini,kan?? tp,skang?? jarang aku denga yg dak2 kne rotan ngan pengetua or PK HEM nie... maybe batch aku batch las kot... maybe... skang nie,mane de yg rotan2 nie?? xde... so,dak2 pon ape lagi?? sume naek kepala jek... bile naek kepala,nafsu nk jadi buaya darat pon semakin menjadi2... kite x nmpak tyme skolah tp kite akan nmpak lepas skolah...

sbb tuh korg akan merasa plik bile mostly mnde2 camnie terjadi di kalangan org2 yg skolah... yg x skolah tuh,"tataw laa nk kata pa...".. bak kata org utara... so,kite nk salahkan sape?? adakah salahkan pihak skolah?? bg aku,yhe answer is NO!! sbb pe??

sbb,peraturan tetap peraturan... kalo korg still ade buku peraturan sekolah,korg leh nngk... sape2 yg langgar peraturan sekolah mesti kne hukum punye... mane leh biar?? lagi satu,sekolah nie tempat kite belajar camne nk jadi insan yg bergune... btol?? x btol,g pancung diri sndri... aparaa...

then,bile kne hukum mula laa dak2 nie nk merepot kt mak apak depa... bile da repot kt mak apak depa,korg pon taw pe akan jadi... abeh sume pihak skolah kne "demn" ngan depa... ckp itu ini,putarbelit sana sini... then,pihak atasan pon dtg serang skolah... bile da kne "demn" sume,xkan nk ulang blk pe yg da jadi?? mesti laa x,kan?? so,pihak skolah pon akan jadi takot n segan silu nk hukum budak2... cth,xkan nk suruh dak2 p berlari keliling padang 16x sbb dak2 tuh p curik baju dalam budak pompuan?? agak2 laa bai... bdak2 tuh nnt jadi lebih fit n cargas utk melakukan jenayah di sekolah... aparaaa...

aku igt lagi ayat mak aku bile aku jadi "kepala" kantoi belasah bdak yg sebaya ngan aku sbb kesalahan di luar bidang ilmu... kepala sbb nama aku 1st yg dipanggil... pengetua suh aku panggil mak apak aku dtg skolah nk setel mnde nie... then,mak aku ckp ape korg taw?? aku sentap kejap... mmg sempoi...



mak aku ckp,

"pandai buat,pandai tanggung... xde mase mama nk layan..."




so,dlm masalah nie sape yg patot dipersalahkan... mmg para mereka yg pakar akan menyatakan yg mnde nie berlaku sume sbb kurang didikan agama,kurang kasih syg... mnde nie sume common... so,aku nk kongsi ngan korg situasi yg sebenar... ishk2...





tuh nama skolah aku masok tv... aku nie laki nama skolah yg kne highlight yg 1st tuh out of category aku... so,nama yg bawah tuh nama skolah aku... kt skolah nie laa aku dibesarkan dan diajar utk tidak melakukan perkara2 yg merosakkan akhlak aku sndri even aku taw yg aku nie jahat... jahat2 aku pon,xde laa smpai nk buang baby... sbb aku nie laki,mane leh pregnant?? aparaaa....


beri bunga,dibalas tahi hanjing








sape2 yg berkenaan...
bile da buat tuh,jgn laa buang baby tuh... pandai wat pndai tanggung... jgn amek jalan mudah... kalo tanak baby tuh sbb malu,bg laa kt sape2... byk skang rumah kebajikan yg nk bela budak2 tuh sume... igt,wat mnde tuh da dosa besar... bunuh budak tuh pon dosa besar... besar sgt da dosa yg korg wat tuh... pk2 laa....

6 comments:

JAI said...

Sedih dengan kegiatan maksiat sekarang menjadi-jadi,insan yang tak berdosa menjadi mangsa..updated blogger terhebat

Cik Guli said...

pas zaman abg iejam pengetua lagi giat merotan.
cuma tak diuar2kan sebab dah terlalu common. pompuan pun kena. hahahahahaa

Muhammad Ijam said...

tahu xpe...
manusia nie semakin hari semakin menjadi - jadi...

♥ciK-t0ge ♥ said...

btoL2..
tiMe duLu2..
HEM r0taN budaK naKaL dePan assEmbLy Lagi..
sKrg maNa ada..
ta b0le da rotan2 neH..
siLap aribuLan bapaK Mak dtG seraNg ciKgu..
biLa anak pregNent ape suMe..
brU taw Nak maLu..
naK sNg suWUh maK baPak jaDik cikgu..
tg0kLah pangai anak snDiri cemaNe..
kan??
**kaLo ade aNak, nK diDik bebetuL**

Muhammad Ijam said...

btol tuh cik taugeh...
try laa jadi cikgu nngk camne prangai anak2...

kalo mak apak jadi cikgu anak sndri,baru laa complete "didikan agama & kasih syg"... ahahaa

H.A.K.E.E.M said...

budak2 skrg makin manja.

'play safe...safety first'

gunakan tagline tersebut supaya lebih berhati2 semasa mem'buat'!..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails